Vrouwelijke verdachte en twee medeplichtigen gearresteerd in roofzaak

GFC NIEUWSREDACTIE- D.A. en J.S., beiden 33 jaar oud, en de 27-jarige vrouwelijke verdachte J.S. zijn na grondig onderzoek door medewerkers van de Recherche van Regio Paramaribo (Suriname) gelokaliseerd en gearresteerd in het ressort Geyersvlijt.

De benadeelde, S. (41), heeft op zondag 6 augustus aangifte gedaan van een beroving waarbij een halsketting, vingerringen van geel metaal, twee mobiele telefoons, en een geldbedrag in Surinaamse dollars en Amerikaanse dollars zijn buitgemaakt.

Volgens de aangever bevond hij zich met twee vrienden bij een bar dancing in het ressort Noord. Op een zeker moment besloten ze een taxi te nemen om naar huis te gaan. Nadat ze akkoord waren gegaan, stapten ze in een auto met een mannelijke bestuurder en een vrouwelijke passagier.

OOK INTERESSANT
Frankrijk schenkt Suriname militair materieel ter waarde van 1 miljoen euro om gezamenlijke uitdagingen aan te gaan

Tijdens de rit merkte het drietal plotseling dat de chauffeur een andere route nam dan verwacht. Ze vroegen de chauffeur om uitleg, waarop hij beweerde dat hij een kortere weg nam om hen sneller thuis te brengen.

Bij een kruising in het ressort Geyersvlijt bracht de chauffeur, tevens verdachte D.A., het voertuig tot stilstand. Op dat moment stapte de medeverdachte J.S. uit een ander voertuig dat de taxi van D.A. al een tijdje volgde.

OOK INTERESSANT
Operatiekamerassistenten Suriname solliciteren op grote schaal in het buitenland

Samen met een handlanger bedreigde J.S. de aangever en zijn twee vrienden met scherpe voorwerpen, waarna ze werden beroofd van de eerder genoemde items.

Met behulp van verkregen informatie werden de verdachten geïdentificeerd en opgespoord. Drie van hen werden gearresteerd, terwijl er nog aan de arrestatie van de vierde verdachte wordt gewerkt.

De gestolen goederen zijn tot op heden niet teruggevonden.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld gedurende het lopende onderzoek, uitgevoerd door de politie.