fbpx

IMF-vertegenwoordiger op bezoek bij Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- Charles Amo-Yartey, de resident representative voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi.

De functionaris is donderdag vergezeld door minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning op het Kabinet van de President ontvangen.

Tijdens een kort onderhoud met het staatshoofd is over verschillende onderwerpen van gedachten gewisseld. De functionarissen hebben zich onder meer gebogen over het traject van het IMF-programma in Suriname, de samenwerking tussen de internationale financiële instelling en de Surinaamse overheid alsook uitdagingen die spelen.

BEKIJK OOK
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

Verder is ook de komst van de aanstaande IMF-missie naar Suriname aan de orde gekomen. Technische bijstand; capaciteitsversterking; afbouw van subsidies; het Sociaal Programma en de Staff Level-meeting zijn ook besproken.

Santokhi legt de nadruk op het verder versterken van de samenwerking met het IMF middels goede communicatie en overleg, daarbij rekening houdend met de maatregelen die getroffen worden om de samenleving te beschermen tegen de effecten als gevolg van het afbouwen van subsidies.