fbpx

‘Ik werd geboren zonder baarmoeder, maar ik kreeg toch twee baby’s’

GFC NIEUWSREDACTIE- Door de wonderen van de wetenschap werd een vrouw in de VS in staat gesteld om haar eigen kind te dragen, ondanks het feit dat ze zonder baarmoeder was geboren.

Als tiener was Jennifer naar eigen zeggen een laatbloeier en wachtte ze vol verwachting op het moment van haar eerste menstruatie.

Maar dat gebeurde nooit en werd zij door haar ma naar een arts gebracht, die tijdens onderzoek haar baarmoederhals niet kon vinden.

Ze had wel eierstokken, maar verdere tests bevestigden dat de jongedame geen baarmoeder had.

Jennifer werd gediagnosticeerd met het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-syndroom (MRKH) en zou ze geen baby kunnen dragen.

BEKIJK OOK
Hoogbejaarde(82) rokkenjager: een dame ouder dan 35 jaar mag mijn bed niet in

De nu 33-jarige zei dat ze kapot was van de diagnose, maar ondanks dat het medisch onmogelijk was, geloofde ze dat ze op een dag zwanger zou worden en haar eigen kind zou krijgen.

Jennifer’s wens kwam uit dankzij de moderne geneeskunde – en heeft ze nu twee gezonde kleine meisjes Jiavannah en Jade met haar man Jason, 34, na het ondergaan van een baanbrekende baarmoedertransplantatie in december 2016.

Ze wordt beschouwd als de eerste vrouw in de geschiedenis van de VS die twee wonderbaby’s heeft gehad na een geïmplanteerde baarmoeder.

Foto: Caters