IDB wil aanpak crisis in binnenland Suriname financieren

ondergelopen dorpen binnenland overstroming

GFC NIEUWSREDACTIE- De Inter Amerikaanse Ontwikkelings- Bank (IDB) wil de noodhulp aan de door watersnood getroffen gebieden in het binnenland van Suriname helpen financieren.

Na een verzoek van de Surinaamse regering kunnen zowel geld als materiaal, toiletten, bewoonbare voorgefabriceerde containers en voedingsartikelen worden vrijgemaakt.

Dit is maandag naar voren gekomen tijdens een werkbezoek van de nationale directeur van de IDB, António Gonçalves, en de Area Chief of Operation van de IDB in Suriname, Steven Collins, aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

IDB is ook bereid te helpen met het maken van haalbaarheidsstudies met betrekking tot een eventuele verhuizing van de huidige dorpen naar hoger gelegen gebieden.

Brunswijk onderkent dat het heel wat voeten in de aarde zal hebben om dorpsbewoners te overtuigen hun oude vertrouwde woonplek langs de rivier te verlaten.

Hij hoopt door middel van tactvolle aanpak en de nodige krutu’s met de bewoners te beleggen om het belang van verhuizing te bespreken.

OOK INTERESSANT
Ministerie EZ organiseert beurs ter bevordering export

De vp zegt erg dankbaar te zijn voor de handreiking van de IDB om het achterland van Suriname te halen uit de huidige crisis.