IDB Invest keurt US$ 4 miljoen goed voor productie broodproducten Fernandes Group

GFC NIEUWSREDACTIE- IDB Invest, een lid van de IDB Group, heeft een lening van US$ 4 miljoen goedgekeurd voor een looptijd van 8 jaar aan Fernandes Guyana Enterprise (FGE), een dochteronderneming van Fernandes Group.

Fernandes Group is een belangrijke werkgever in Suriname en de marktleider in de meeste industrieën waarin zij actief is, inclusief de voedingssector.

De transactie ondersteunt de groeistrategie van Fernandes Group buiten Suriname door een verhoging van de huidige productie- en distributiecapaciteit van FGE in Guyana te financieren.

Dit zal leiden tot een hogere en efficiëntere lokale productie van broodproducten, die een essentieel onderdeel vormen van het Guyanees eetpatroon, en tot de introductie van nieuwe gezondere producten, waarbij wordt geprofiteerd van de verwachte hogere uitgaven, extra klantenbestand en nieuwe consumptietrends op de lokale markt.

De financiering draagt ook bij om de voedselzekerheid te beschermen, nieuwe en meer gespecialiseerde werkgelegenheid te bevorderen en de marktkoppelingen in Guyana te versterken.

IDB Invest zal een belangrijke rol spelen door de Vennootschap de vereiste langetermijnfinanciering te verstrekken.

Overige berichten