fbpx

Hyundai ontwerpt nieuwe op de stoel gemonteerde airbag voor je kruis waardoor de veiligheidsgordel beter werkt

GFC NIEUWSREDACTIE- Wist u dat inzittenden van een auto hun veiligheidsgordels zelden in de juiste positie hebben zoals wanneer ze worden getest door crashveiligheidsinstanties?

Door de zwaartekracht, een slechte houding en de trillingen van een auto rijdt de heupgordel binnen enkele kilometers boven het bekken van een passagier uit.

Hoewel dit misschien geen probleem lijkt, kunnen kleinere inzittenden in het geval van een crash gemakkelijk onder de gordel glippen in wat ‘submarining’ wordt genoemd.

Zelfs degenen die niet helemaal doorglijden, kunnen lijden, omdat het aanspannen van de riem over de zachte maag interne orgaanschade kan veroorzaken bij snelheden zo laag als 30 km/uur, wat betekent dat uw auto niet zo veilig is als testautoriteiten beweren.

Welnu, volgens patenten ingediend bij de USPTO ontdekt door CarBuzz, hebben Hyundai en Kia een manier gevonden om dit probleem op te lossen, waardoor auto’s veiliger dan ooit worden met een nieuwe op de stoel gemonteerde airbag voor … je kruis. Het concept kan volgens de ontwerpers levens redden.

BEKIJK OOK
Amazon Alexa is een "kolossale mislukking", op weg om dit jaar $ 10 miljard te verliezen

Op basis van de heuppositie, gewichtsverdeling en locatie van de inzittende in de stoel, wordt de airbag vervolgens met een variabele snelheid geactiveerd, wat de grootste stabiliteit voor de passagier of bestuurder biedt.

Als het systeem detecteert dat de inzittende zich niet in een geschikte positie bevindt – of zich in een positie bevindt waar de inzet van de airbag meer schade kan aanrichten – kan het besluiten de airbag helemaal niet in te zetten. Dit is handig wanneer een kinderzitje is geïnstalleerd, of misschien heb je iets zwaars in de passagiersstoel dat een traditionele sensor kan triggeren om te denken dat iemand daar zit.

Wat de airbag zelf betreft, deze is gerangschikt in een T-vorm, met een slank opblaasbaar ondersteuningsgedeelte dat oprijst uit de voorrand van het zitkussen en een gekoppelde opblaasbare horizontale stang aan de bovenkant, op zijn plaats gehouden door een stoffen ketting aan elk uiteinde.

Foto: Carbuzz