Huis en hulp gevraagd voor verkeersslachtoffer Romano Martin en gezin

GFC NIEUWSREDACTIE- Vorige week was 1 voor 12 op bezoek bij Romano Martin, die het dringend verzoek deed aan de regering om een huis en hulp voor zijn acht kinderen.

De kinderen zijn tussen 11 maanden en 8 jaar oud.

Martin (29 ) en zijn wederhelft Marion Mac Nack (30) waren op 14 mei dit jaar op de brommer op weg naar de winkel in de buurt van Kraka toen ze helemaal op hun weghelft door een personenauto nagenoeg frontaal werden aangereden.

Door de aanrijding kwam het paar in een bosschage naast de weg terecht. De ernstig gewonde duorijdster overleed kort na aankomst bij de poli te Zanderij, maar Martin, eveneens zwaargewond, overleefde de aanrijding.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nederland heeft Suriname helemaal niet nodig, andersom beslist wel

Martin heeft een gebroken bekken dat nu op zijn plaats gehouden wordt met ijzeren pennen, en een been dat is geamputeerd omdat het niet meer te redden viel. Zijn ander been heeft over de gehele lengte een operatiesnee en wordt door pennen op zijn plaats gehouden.

Hij is nu bedlegerig en wordt verzorgd door zijn familie. “Ik zal niet meer kunnen werken en leven zoals voorheen”, zucht hij. Martin heeft nog heel veel lichamelijke pijn en intens verdriet om het verlies van zijn levenspartner, de moeder van hun acht kinderen.

De veroorzaker van de aanrijding bleek onder invloed te zijn van alcohol en zijn rijbewijs is door de politie in beslag genomen. Het is niet duidelijk of hij is opgesloten.

Intussen zijn de acht jonge kinderen, waaronder een tweeling van twee jaar, opgevangen door hun opa Mac Nack te Para, op wiens erf zij reeds woonachtig waren.

Hun oma heeft een hartaandoening waardoor ze niet echt veel kan doen, maar er zijn twee flinke buurmeisjes die om de beurt helpen met de oppas.

Om de directe nood enigszins te verlichten, verraste Louis Vismale de grootvader en zijn acht kleinkinderen met een voedselpakket en SRD 2000,-.

“Ik besef dat dit een druppel op een hete plaat is,” zei Vismale bij de overhandiging. Hij verzocht de overheid dringend het gezin te helpen met een woning en maandelijkse financiële ondersteuning.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten