fbpx

Nederland heeft Suriname helemaal niet nodig, andersom beslist wel

INGEZONDEN- Vaak wordt er een verzonnen verhaal de wereld in geslingerd, als zou Nederland erop uit zijn om de bodemrijkdommen van Suriname te plunderen.

Dat Holland ons land alleen maar helpt omdat ze er wat voor terug willen. Anderen beschuldigen Nederland er zelfs van dat ze ons hard nodig hebben om rijk te worden en daarvoor allerlei slinkse tactieken toepassen.

Ze blijven er ook op hameren dat het land aan de Noordzee welvarend is geworden door toedoen of ten koste van Suriname.

Deze leugenbeweringen worden nota bene ook verspreid via sociale media en zijn een eigen leven gaan leiden. Sommige mensen geloven er nu heilig in.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen moeten vrouwen niet dwingen om tweede vrouw in bed toe te laten voor liefdesspel

Maar de realiteit is dat Nederland ons land totaal niet nodig heeft. Verre van dat!

Nederland is een rijk land dat veelal op eigen kracht, door hard werken, de juiste en slimme beslissingen, hoge opleidingen en een goede werkmentaliteit, zichzelf na de tweede wereldoorlog omhoog heeft weten te werken.

BEKIJK OOK
Twee criminelen aangehouden voor gewelddadige beroving alleenstaande vrouw in woning

En daarin speelt Suriname geen enkele rol.

Ons land is al decennialang juist een hoofdpijn voor Den Haag. Wij staan bekend als een bedelland dat het maar niet lukt om op eigen benen te staan.

Door wanbeleid van onze leiders, een paar uitgezonderd, zijn wij in een situatie terecht gekomen die onvergelijkbaar is met de periode waarin Nederland het nog veelal voor het zeggen had.

De hoop is dat wij nu ons gezond verstand gaan gebruiken en de realiteit onder ogen beginnen te zien.

Suriname heeft Nederland dringend nodig, zeer dringend zelfs, en beslist niet andersom.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER