fbpx

Huidige minimumuurlonen achterhaald en belachelijk!

INGEZONDEN– De minimumuurlonen die al enkele jaren worden gehanteerd in Suriname zijn allang achterhaald en dienen zo snel mogelijk worden aangepast.

In een bekendmaking dringt het ministerie van Arbeid bij werknemers erop aan om zich te houden aan de minimumlonen.
De tarieven van de huidige minimumuurlonen zijn: het algemeen minimumuurloon is SRD 8.40, terwijl voor de sector bewakingsbedrijven het minimumuurloon SRD 8.60 is.

Voor de sector horecabedrijven die meer dan 12 werknemers hebben geldt eveneens SRD 8.60. Voor alle andere sectoren en beroepsgroepen geldt SRD 8.40 als minimum uurloon.

De huidige minimumuurlonen zijn gebaseerd op het Staatsbesluit van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de oude Wet Minimum Uurloon die in 2014 was afgekondigd. Dit terwijl de minimumlonen om de twee maanden moeten worden aangepast.

BEKIJK OOK
Wroko Afersi is terug en overschrijdt direct grens van 100 duizend kijkers

Bij het vaststellen van de minimumuurloon in 2014 is zeker geen rekening gehouden met de instabiele koers, omdat de bedragen toen al achterhaald waren. Nu met de sterke devaluatie van de Surinaamse munt zal dit met de meeste spoed aangepast moeten worden.

Het huidige minimumuurloon is op zijn zachts belachelijk. Voor een uur lang arbeid kan je met het huidige uurloon slechts een pak koek of snoep kopen.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]

BEKIJK OOK: Tal van werkers en gepensioneerden leven nu onder armoedegrens