fbpx

Tal van werkers en gepensioneerden leven nu onder armoedegrens

INGEZONDENHet besteedbaar inkomen van de werkende klasse is de afgelopen maanden met rasse schreden achteruitgaat.

De inflatie is veel te hoog. De norm die de vakbeweging stelt, is beneden de 10% terwijl die aan het eind van 2020 op 61% lag.

Terwijl de inflatie toeneemt, blijven de lonen en salarissen gelijk. Het vorenstaande betekent dat er meer verarming ontstaat van werkers en is er nu zelfs het fenomeen van ‘werkende armen’.

Verder ziet de inflatie verwachting er niet rooskleurig uit. De verwachting voor dit jaar is dat deze zal liggen bij de 70%. Terwijl de inflatieverwachting zo hoog is, is het minimumloon nog steeds niet aangepast.

Als er wordt gekeken naar de armoedegrenzen, dan praten we over SRD 3000 tot SRD 4500 per maand, wat betekent dat tal van werkers en gepensioneerden onder de armoedegrens liggen.

BEKIJK OOK
Dokter Muringen: elke keer als het kindje poept, meteen iets laten drinken

Suriname heeft te maken met een dubbele crisis: een financieel economische en een Covid-crisis.

Om daaruit te komen moet er op de eerste plaats gekeken worden naar het financieringstekort van de overheid, omdat zij in de afgelopen tijd veel meer heeft uitgegeven dan ze verdiend heeft.

Het tekort moet teruggebracht worden naar meer acceptabele proporties en wel van 19% naar 5%.

E. Sprangen

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Nieuwe virusmutatie in Duitsland, onderzoek gaande of deze gevaarlijker is