fbpx

Hugh Jackman zegt dat zijn stem is beschadigd door ‘schreeuwen’ en ‘grommen’ in ‘Wolverine’-films

GFC NIEUWSREDACTIE- Hugh Jackman onthulde dat het spelen van de mutant Logan / Wolverine in de “X-Men” -films en Marvel Cinematic Universe een tol eiste van zijn zangstem.

De 54-jarige acteur, die onlangs zijn jaarlange run in de Broadway-musical ‘The Music Man’ afrondde, gaf toe dat een deel van het acteerwerk dat van zijn iconische rol werd vereist, zijn stem beschadigde.

“Ik heb wat schade aangericht aan mijn stem met ‘Wolverine’, zei Jackman tijdens een interview in de ‘Front Row’-show van BBC Radio 4.

Hij vervolgde: “Mijn falsetto is niet meer zo sterk als vroeger en dat heb ik direct te danken aan wat gegrom en geschreeuw.”

OOK INTERESSANT
Kanye West houdt nu weer van Joden dankzij Jonah Hill

“The Greatest Showman-ster” heeft Wolverine gespeeld in negen films en zal zijn rol in de aankomende “Deadpool 3” tegenover Ryan Reynolds opnieuw opnemen.

Jackman vestigde een Guinness World Record voor de “langste carrière als Marvel-personage” voordat Patrick Stewart hem in 2021 overtrof.

Jackman maakte zijn acteerdebuut in de Australische tv-serie “Corelli” voordat hij zijn muziektheatercarrière lanceerde.

In 2004 won hij de Tony Award voor beste acteur in een musical voor zijn rol in “The Boy from Oz”. Hij ontving in 2012 de Special Tony Award voor zijn bijdragen aan de Broadway-gemeenschap.