fbpx

Hooghart: regering daagt het volk uit om op straat te gaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Het schijnt dat u het volk uitdaagt de straat op te gaan, zeker omdat u zich gedekt voelt door het verraad van de redi moesoes uit de CLO en andere gewetenloze hufters.

Dit schrijft Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienarenorganisatie (CLO) in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi.

Deze vernoemde uitdaging laten we niet aan ons voorbijgaan en zullen de strijd voor gerechtigheid onder welke noemer dan ook ten uitvoer te brengen, haalt hij verder aan.

Hieronder de brief aan de president:

Excellentie,

De regering van de Republiek Suriname blijkt de noodzaak tot uitbetaling van het salaris van landsdienaren niet hoog in het vaandel te houden of de regering is bezig met scenario’s om het Surinaams volk of beter gezegd de slimstemmers te straffen voor hun gulheid u op het hoogste zadel van de Republiek Suriname te plaatsen.

Mijn grootouders zouden zeggen ’tangie fu bung na kodja’. De vakschool behoort tot een van de slachtoffers die pas tegen de twaalfde van de maand hebben kunnen beschikken over het salaris van augustus.

Naar u en de minister toe is de informatie toegezonden en ook de opmerking enige keer gemaakt dat het reeds arm en uitgebuit personeel van de Nationale Loterij tot heden geen salaris over de maand heeft ontvangen, noch het vakantiegeld waarop ze wachten om hun oude schulden te betalen en terwijl uw regering zich bezondigd door deze hulpeloze burgers verlaat uit te betalen, lopen anderen waaronder buitenlanders met aanzienlijke tegemoetkomingen vanuit ons kasstelsel feestelijk rond te strooien met euro’s en dollars.

BEKIJK OOK
OW-minister brengt werkbezoek aan Inheemse dorp Matta

Hoe kan de president des lands zulks toelaten?

Het schijnt dat u het volk uitdaagt de straat op te gaan, zeker omdat u zich gedekt voelt door het verraad van de ‘redi moesoes’ uit de CLO en andere gewetenloze hufters.

Deze vernoemde uitdaging laten we niet aan ons voorbijgaan en zullen de strijd voor gerechtigheid onder welke noemer dan ook ten uitvoer te brengen.

De samenleving is zich van bewust dat zij niet meer kan rekenen op het politiek instrument trias politica, dus heeft zij geen andere keus dan maar de strijd ingaan om de wenselijkheid van het volk met alle haar ten dienste staande middelen in te gaan.