fbpx

Hoogbejaarde Surinaamse vrouw uit Amsterdam steelt wanneer ze logeert bij haar dochter

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een hoogbejaarde vrouw van Surinaamse origine die woont in Amsterdam wordt ervan verdacht steeds spullen te stelen wanneer ze enkele dagen gaat logeren bij haar dochter.

Binnen de familie van de tachtiger is er een grote rel ontstaan nadat haar jongste dochter uit dezelfde stad aan haar zus vertelde dat zij telkens kleine dingen in haar huis kwijtraakt wanneer haar moeder bij haar heeft geslapen.

Het gaat onder meer om speldjes, kleine souvenirs, een ketting en zelfs twee sprayflesjes alcohol om de handen te desinfecteren.

Het zeer sterke vermoeden bestaat dat de oude dame de items stiekem in haar tas meeneemt tijdens haar logeerbezoekjes.

OOK INTERESSANT
Langdurig luieren in combinatie met te weinig bewegen maakt ongelukkig

GFC Lifestyle in Den Haag verneemt van een vertegenwoordigster van het KIVC dat het diefstalslachtoffer wil nagaan of haar ma mogelijk lijdt aan kleptomanie.

Een deskundige van het KIVC heeft intussen aan de bezorgde familieleden uitgelegd dat sommige mensen met dementie hun gevoel voor sociale normen verliezen. Er is daarom geadviseerd om na te gaan of er mogelijk sprake is van dementieverschijnselen.

Crimineel gedrag, waaronder diefstal, en zelfs zeer ongepaste seksuele opmerkingen staan volgens experts verbonden aan het KIVC ook op de lijst van symptomen van dementie.

Foto ter illustratie.