fbpx

Honderd procent loonsverhogingen in Suriname niet alleen voor medisch personeel

INGEZONDEN- Er moeten loonsverhogingen worden doorgevoerd voor medisch personeel in Suriname. Daar kan niemand op tegen zijn.

Wij weten dat onze zorgmedewerkers heel erg hard werken en bovendien ook nog risicovolle handelingen moeten plegen. Dat er een inflatiecorrectie van US$dollar 600 wordt geëist is meer dan begrijpelijk.

De prijzen zijn op schandalige wijze gestegen omdat de regering de hoogte van de wisselkoersen niet meer in de hand heeft. Die worden nu volledig bepaalt door de rijke zakenlieden in ons land. Zij hebben daarmee direct en indirect ook de controle over de prijzen.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Passagier slaat tanden van stewardess kapot tijdens vliegreis

Maar het zijn niet alleen de zorgmedewerkers die het momenteel heel erg moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan onze politiemedewerkers die zich dag en nacht inzetten met soms zelfs gevaar voor hun eigen leven.

BEKIJK OOK
Minister Ramadhin: cruciaal om uit keten van rotavirus-besmetting te stappen

Het zou om die reden oneerlijk zijn om alleen zorgmedewerkers financieel tegemoet te komen. Dat zou trouwens voor veel wrijving zorgen binnen onze gemeenschap.

De regering is nu aan zet om in deze kwestie een redelijke oplossing te vinden waarbij alle werkenden er qua inkomsten op vooruit gaan. Zelfs een loonsverhoging van 100 procent is met de dramatisch gestegen prijzen niet toereikend, maar zou een begin kunnen zijn.

Mevrouw S. Cruden.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]