Hoefdraad nog steeds niet op lijst Interpol, Justitie stuurt hernieuwd verzoek

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdachte ex-minister Gillmore Hoefdraad staat nog steeds niet op de lijst van Interpol.

Journalisten hebben tijdens de regerings-persconferentie weer vragen gesteld over de stand van zaken met Interpol, aangaande het plaatsen van Hoefdraad op de internationale opsporingslijst.

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat het tot nu toe nog niet is gelukt om Hoefdraad op de lijst te krijgen.
Daarom is een hernieuwd verzoek gestuurd met alle relevante informatie.

Interpol heeft een bevestiging van ontvangst gestuurd naar de regering.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man die door Interpol werd gezocht springt met 6- jarige dochter van 17 hoog

Santokhi roept de totale gemeenschap op om relevante informatie te delen met betrekking tot de verblijfplaats van Hoefdraad.

Afgelopen maand verscheen in de media dat Hoefdraad zich op Cuba schuilhoudt.

Tegen Hoefdraad is 12 jaar cel geëist voor corruptie, witwassen en overtreding van de Bankwet. De aanklager eist ook een boete van 500.000 Surinaamse dollar of een jaar extra cel.

Het Openbaar Ministerie baseert de eis onder meer op een “doorslaggevende” verklaring van oud-vicepresident Ashwin Adhin.

Volgens hem heeft Hoefdraad in juni 2019 namens de staat panden verkocht zonder dat hij daar toestemming voor had van ex-president Desi Bouterse en de ministerraad. De toestemming kwam pas na de verkoop.

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Daarbij zijn nog meer verdachten betrokken, zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten