fbpx

Het kerstgevoel is niet alleen met je mooiste kleding op de voorste rij zitten van de kerk

INGEZONDEN- Veel personen maken er een vaste gewoonte van om tijdens Kerst met hun mooiste kleding op de voorste rij van de kerk plaats te nemen.

Zij zingen luidkeels de mooie liederen, schreeuwen tientallen keren zo luid mogelijk halleluja met hun handen in de lucht en doen voorkomen alsof ze vroomste mannen en vrouwen van hun land zijn.

De schijnheiligheid druipt er van alle kanten af, want veelal zijn het dezelfde mensen die op deze belangrijkste christelijke feestdag de heiligheid zelf denken te zijn, maar op andere dagen van het jaar wel flink de bloemetjes buiten weten te zetten in het casino en de bordelen.

Weer anderen zuipen en roken zich helemaal kapot, liegen en bedriegen of maken zich regelmatig schuldig maken aan het kwetsend roddelen met zeer nadelige gevolgen voor hun medemensen.

BEKIJK OOK
Santokhi heeft gelijk, je kunt een ander niet ongestraft beschuldigen en beschadigen

Het moet bij deze gluiperds beter doordringen dat het kerstgevoel niet alleen is om met je mooiste kleding een gewiekste show voor anderen op te voeren.

Nee, het kerstgevoel is veel meer dan dat.

Het kerstgevoel staat voor liefde voor je medemens en proberen zo rein mogelijk te leven, en dat het hele jaar door. En beslist niet alleen tijdens de kerstperiode.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud