fbpx

Harde aanpak criminaliteit op komst, ‘het is genoeg’

GFC NIEUWSREDACTIE- Waarnemend president Ronnie Brunswijk van Suriname heeft een spoedpersconferentie belegd naar aanleiding van de verruwde criminaliteit. Er is volgens hem sprake van een verontrustende situatie.

Brunswijk zegt dat de politie hard zal optreden. Hij benadrukte dat de korpschef en de minister van Justitie en Politie meer moeten doen. ‘Vroeger werd er geroofd, nu worden mensen doodgeschoten. Je bent niet veilig in je eigen huis’, zegt de waarnemend president.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie bevestigt wat Brunswijk aankondigde: ‘het is genoeg. De politie gaat hard optreden. We zijn dit niet gewend en we zullen het niet tolereren’, aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK
Economische illusies van valse profeten

Het is de regering die de straten moet beheersen. Amoksi richtte zich tijdens de persconferentie vooral tot waarnemend korpschef Ruben Kensen. Kensen werd opgedragen om minder tolerant te zijn.

Minister Krishna Mathoera van Defensie zegt dat het Nationaal Leger geen opsporingsbevoegdheid heeft, maar intensiever met de politie zal samenwerken om het veiligheidsgevoel terug te brengen.

Er worden regelmatig operaties uitgevoerd, maar die zullen geïntensiveerd worden, zegt Mathoera. Alle actoren binnen de regering zullen samenwerken om de criminaliteit terug te dringen.