fbpx

Hakrinbank al 85 jaar een begrip in Suriname

INGEZONDEN De Hakrinbank viert op 28 juni haar 85e verjaardag.

Op 28 juni 1936 heeft de pionier Otto René Gottlieb Vervuurt, haar rechtsvoorganger, de stichting O.R.G. Vervuurts Banking Corporation opgericht.

De aanleiding was de ervaring van de heer Vervuurt dat hij als Surinaamse ondernemer nauwelijks toegang had tot het financieel systeem; in die tijd werd de financiële wereld gedomineerd door Nederlandse banken. Als antwoord daarop heeft hij de voorloper van de Hakrinbank, de ‘Vervuurt bank’ opgericht.

Het idee oftewel de droom van de heer Vervuurt heeft bij de Hakrinbank altijd voortbestaan; ondernemers hebben in de strategie van de Hakrinbank altijd een belangrijke plek gehad.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Racisten voortaan in het rijtje met geestesgestoorden die moeten worden behandeld

Dankzij het vertrouwen van de gemeenschap is de Hakrinbank gegroeid tot –vandaag de dag- een solide en leidende financiële instelling met een zeer brede basis en inmiddels gedifferentieerd klantenbestand.

De Hakrinbank is haar klanten zeer erkentelijk voor het vertrouwen dat zij hebben gehad in de bank; het is niet altijd makkelijk geweest en in de loop van de 85 jaren waren er ook enkele turbulente momenten.

Door het vertrouwen en het geloof dat de gemeenschap in de bank heeft gehad en nog steeds heeft zijn wij in staat geweest continu onze klanten van de juiste producten en diensten te voorzien.

Vroeger ging men naar de bank om zijn bankzaken te doen, tegenwoordig zijn het de meer innovatieve en digitale diensten die men verwacht. Oftewel om modern te kunnen bankieren.

Daarin zie je ook het partnerschap dat voor de Hakrinbank zo belangrijk is; we ontwikkelen relevante producten voor onze klanten waardoor zij ook in staat zijn zich verder te ontwikkelen: de juiste financiële producten en diensten tot hun beschikking hebben.

OOK INTERESSANT
Nationale workshop voor implementatie Regionaal Actieplan Lederschildpad

De CEO van de Hakrinbank, Rafiek Sheorajpanday geeft aan dat een efficiënt, veilig en modern betalingsverkeer essentieel is voor het faciliteren van economische activiteiten en het creeren van zakelijke kansen.

De CEO geeft tevens aan dat de Hakrinbank zich vanwege haar leidende positie in de financiële sector zich ook verantwoordelijk voelt voor de verdere ontwikkeling van de sector.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Beveiliger schiet klant neer die bank wil binnenstappen zonder mondkapje

Het betrekken van zoveel mogelijk Surinamers bij het bankwezen, oftewel financial inclusion, is daar een belangrijk aspect van. Hoe meer landgenoten deelnemen aan het financieel verkeer hoe gezonder en veiliger ons systeem wordt.

Behalve dat we financial inclusion als thema hanteren voor dit jaar wordt dat door ons ook door vertaald in de nieuwe producten en diensten die we introduceren. Dat geldt ook voor onze nieuwste innovatie, de transformatie van Mope naar een volwaardige betaalrekening.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om met Mope geld over te maken en te ontvangen vanuit elke lokale bankrekening. Ook kan er met de introductie van de Mope debit card betaald worden bij elke POS apparaat en gepind worden bij de ATM.

Hakrinbank staat al 85 jaar midden in deze maatschappij en wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze bijdrage te leveren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER