Racisten voortaan in het rijtje met geestesgestoorden die moeten worden behandeld

INGEZONDEN- Personen die zich storen aan de huidskleur van een ander en zelfs haatgevoelens hierdoor krijgen, kunnen voortaan in het rijtje geplaatst worden van ernstig geestesgestoorden die psychiatrisch moeten worden behandeld.

Je moet namelijk heel erg gestoord zijn om een afkeer te krijgen van iemands zijn of haar huidskleur. De mens moet beoordeeld worden op basis van gedragingen en performances in het leven en beslist niet op de kleur van de huid, ogen of het haar.

Vorige week las ik in het nieuws op GFC over een man die zich erg stoorde aan de donkere huidskleur van zijn kleinkind en daar beledigend commentaar op had geleverd. Alsof een donker kindje minder waard is dan een witte. Zieker en dommer kun je het niet bedenken!

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse opa mag zijn kleindochter niet meer zien na racistische opmerking

Het wordt tijd dat er een grondig internationaal wetenschappelijk onderzoek wordt gestart naar de denkwijzen van racistische figuren en dat er behandelmethoden worden gestart om hun geestesafwijking te genezen.

Racisme is daadwerkelijk een geestelijke afwijking. Een gezond denkend persoon heeft deze zieke en walgelijke gedachten namelijk helemaal niet.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Overige berichten