fbpx

Guyanese presidentiële bewaker neergestoken door man bij ambtswoning president

GFC NIEUWSREDACTIE- Een presidentiële bewaker in Guyana werd donderdag vijf keer neergestoken in de hoofdstad Georgetown door een man die eiste president Irfaan Ali te zien na aankomst in zijn ambtswoning.

De president en zijn familie zijn veilig en het gebied rond de State House, de residentie van de president, is afgezet door veiligheidstroepen.

Ali werd in augustus 2020 beëdigd als president nadat hij was uitgeroepen tot winnaar van een omstreden verkiezing waarbij de stemmen werden herteld.

Het incident vond donderdagochtend plaats nadat de man presidentiële bewakers had verteld dat hij Ali wilde zien, aldus de politie.

BEKIJK OOK
14 agenten gedood door Haïtiaanse rebellen

Al snel raakte hij geagiteerd, trok een mes uit zijn middel en stak een mannelijke bewaker vijf keer in zijn nek en lichaam.

De aanvaller pakte vervolgens het pistool van een vrouwelijke bewaker en loste schoten in de omgeving van de State House. Andere presidentiële bewakers vuurden terug en verwondden de verdachte.

Een pistool van negen millimeter en zeven kogelhulzen werden ter plaatse gevonden, zei de politie, eraan toevoegend dat de verdachte en de gewonde presidentiële bewaker naar het ziekenhuis werden gebracht, waar ze allebei in een ernstige toestand verkeren.