fbpx

Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname, Guyana en Frans-Guyana pakken de sportontwikkeling gezamenlijk aan met de doorstart van de Inter-Guyanese Spelen (IGS).

Met een focus op het ontwikkelen van talenten in de drie deelnemende landen, werden de Spelen donderdagavond officieel voor geopend verklaard, waarmee de terugkeer van het multi-sportevenement na een afwezigheid van vijf jaar werd aangekondigd.

De driedaagse landencompetitie begon vrijdag met meer dan 400 atleten en officials die deelnamen aan negen sportonderdelen. Het zijn de grootste Spelen in de Guyana’s in termen van aantal deelnemers en aantal disciplines.

Atleten uit Guyana, Suriname en Frans-Guyana bekampen elkaar op de onderdelen atletiek, badminton, wielrennen, volleybal, tennis, voetbal, tafeltennis, zwemmen en basketbal.

Bij de aanvang van de IGS in het National Stadium, Providence, onderstreepten de sprekers het belang van een gezamenlijke aanpak van sportontwikkeling in het drielandenblok.

BEKIJK OOK
Muziektheatervoorstelling Apinti & Sambura op tournee door Suriname

“Ik ben zeer verheugd hier te zijn bij de doorstart van de Inter-Guyanese Spelen”, sprak minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) van Suriname tijdens de opening.

De bewindsvrouw zegt dat het altijd goed is om talenten van jongs af aan te ontwikkelen. “Het is ook goed als we samen met onze buurlanden een forum hebben om zulke meetmomenten te organiseren. Als deze meetmomenten goed opgang komen kunnen we ook buiten onze regio het podium bereiken en onze landen op een waardige wijze presenteren.”

De ROS-minister meent dat de IGS een kans is voor de schooljeugd om zich ook door middel van de sport, van hun beste zijde te laten zien.