fbpx

Grotere vertegenwoordiging vrouwen in de overheid slecht nieuws voor corruptie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een nieuwe studie gepubliceerd door de Virginia Tech University in de VS toont minder corruptie aan in landen waar meer vrouwen in de regering zitten.

Uit een internationale analyse uit meer dan 125 landen blijkt dat corruptie lager is in landen waar een groter deel van de parlementariërs vrouw is.

Uit de studie blijkt verder dat de vertegenwoordiging van vrouwen in de lokale politiek ook belangrijk is – de kans op omkoping is lager in regio’s met een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek op lokaal niveau in Europa.

BEKIJK OOK  Amerikaanse restauranthouder geeft 300 blikken babyvoeding weg te midden van schaarste

“Dit onderzoek onderstreept het belang van empowerment van vrouwen, hun aanwezigheid in leiderschapsrollen en hun vertegenwoordiging in de overheid”, zei Sarangi, econoom in de VS.

De auteurs speculeren dat vrouwelijke beleidsmakers een impact kunnen hebben op corruptie omdat ze een ander beleid kiezen dan mannen.

Een uitgebreid eerder onderzoek toont aan dat vrouwelijke politici beleid kiezen dat nauwer gerelateerd is aan het welzijn van vrouwen, kinderen en familie.