Goudmultinational start straatverlichtingsproject in Brokopondo

Stephanie van Lobbrecht en David Abiamofo doen startsein electrificatiep...

GFC NIEUWSREDACTIE- De Stichting Rosebel Community Fund (RCF) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in Suriname hebben het startsein gegeven voor de aanvang van het plaatsen van LED straatverlichting in Brokopondo.

Met het plaatsen van de eerste straatlampen in het dorp Nieuw Koffiekamp, hebben RCF, NH en diens werkarmen, Rosebel Gold Mines NV (Rosebel), en stakeholders in het district Brokopondo een traject ingezet om gezamenlijk toekomstige projecten en initiatieven te helpen ondersteunen die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het district en de bewoners.

Tijdens de ceremoniële plechtigheid zijn er toespraken geweest van de vertegenwoordigers van het traditioneel gezag, het RCF, de districtscommissaris (DC) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, en de Minister van NH, David Abiamofo.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 17- jarige homojongen uit Suriname uit huis gezet door vader die schuld geeft aan duivel

Dit project heeft een totale waarde van US$163,090.63 waarvan een bedrag van US$ 143,115.00 wordt gefinancierd uit het RCF.

De samenwerking met NH houdt in, dat het ministerie zorg draagt voor de logistieke ondersteuning, materiaal en arbeid, tijdens de uitvoering van het project.

OOK INTERESSANT
Ruim 200 kinderen uit tehuizen en verschillende buurten ontvangen schoolpakket

In totaal zullen er 1190 straatlampen geplaatst worden en 50 stand-alone lichtsystemen geïnstalleerd worden, die op zonne-energie werken.

Districtscommissaris (dc) Mendelzoon feliciteerde de gemeenschap van Brokopondo, in het bijzonder Nieuw Koffiekamp, met deze mijlpaal.

De dc richtte ook een dankwoord aan de minister van NH en de vertegenwoordigers van Rosebel en RCF. Hij merkte ook op dat de resultaten van het Social Responsibility beleid van het bedrijf zichtbaar zijn binnen het district.

Volgens Stephanie van Lobbrecht, voorzitter van RCF, is het bijdragen aan duurzame projecten een van de basis principes van Rosebel.

“Dit project zal naar onze mening de veiligheid binnen district Brokopondo vergroten. Alle gemeenschappen worden voorzien van straatverlichting, en zoals de dc het zei, mag dit symbool staan voor de vooruitgang van Brokopondo.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen in sportschool Nederland gaan kapot van het lachen om ‘zanggala’ vrolijke dames in Suriname

“De lichtpunten die geplaatst zullen worden moeten inderdaad lichtpunten zijn van gemeenschapsontwikkeling, capaciteitsversterking en ondernemerschap. Rosebel staat klaar en is bereid om met alle stakeholders samen te werken.”

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering streeft naar lagere inflatie en schuldherschikking

Minister Abiamofo gaf aan dat elektriciteit een van de prioriteitsgebieden is van de overheid. “Voor de uitvoering van dit project is er een samenwerking aangegaan tussen de EBS en de dienst Elektriciteitsvoorziening, die voornamelijk in het binnenland bezig is.

Het EBS netwerk wordt in verschillende gebieden verder uitgebreid, omdat alle Surinamers recht hebben om 24 uur voorzien te zijn van elektriciteit,” benadrukte Abiamofo.

De minister mocht na zijn toespraak samen met de voorzitter van RCF de officiële startsein doen, door de eerste lampen te plaatsen in een hoogwerker van de EBS.

Zowel Rosebel, RCF als het Ministerie hebben zicht gecommitteerd zorg te dragen voor optimaal gebruik en regelmatig onderhoud van de straatverlichting in het district.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER