fbpx

Gordon Mac Donald ‘Mackoe’ op vrije voeten

GFC NIEUWSREDACTIE- Gordon Mac Donald ‘Mackoe’, 58, die op vrijdag 20 januari werd aangehouden en ingesloten voor belediging van onder meer de president van het land, is vandaag bij de voorgeleiding door de officier van justitie in Suriname in vrijheid gesteld.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte Gordon M. alias “Mackoe” aangehouden.

Gordon wordt ervan verdacht in een bericht dat via social media viraal ging, de president Chandrikapersad Santokhi, de vicepresident, ministers, First Lady, VHP-toppers en prominente figuren uit de vakbond en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd, met de dood te hebben bedreigd en de gemeenschap te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid, schreef de politie in een bericht.

BEKIJK OOK
Auto slaat over de kop, bestuurster verlaat de plaats en laat vriendin gewond achter

Eén der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop op 20 januari in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau de Nieuwe Grond.

Zijn raadsman Derrick Veira had vanaf het begin publiekelijk aangegeven dat de aanhouding niet op juridische basis was gestoeld. Het ging om een oud ‘voice bericht’ dat vorig jaar september reeds viraal ging. Daarvoor heeft ‘Mackoe’ ook publiekelijk zijn verontschuldiging aangeboden. Hij was toen ook aangehouden.

Veira zegt dat volgens de wet iemand niet twee keer kan worden aangehouden voor hetzelfde feit. Hij heeft een verzoek ingediend voor invrijheidstelling van zijn cliënt.