fbpx

Gezamenlijke grenscontrole in hogere versnelling

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens de reguliere grenspatrouilles zijn er meer dan 16 vaartuigen gecontroleerd te Albina in Marowijne, Suriname.

De gemengde patrouille-eenheid bestaande uit politie, militaire politie, marine en een ‘drone’ unit van het Nationaal Leger is ook gestuit op drie illegale Brazilianen. Deze zijn staande gehouden en gelijk naar de politie post Albina overgebracht.

Op hetzelfde vaartuig heeft de patrouille een busje ‘big boss’ en een kleine hoeveelheid marihuana en hasj aangetroffen.

Tijdens een nachtelijke patrouille hebben opvarenden van een ander vaartuig bij het zien van de patrouille pakketjes en twee jachtgeweren overboord gegooid. Een zoektocht in de omgeving heeft niets opgeleverd. De opvarenden werden met een waarschuwing heengezonden.

BEKIJK OOK  Bouterse praat in brief aan Santokhi niet over vervroegde verkiezingen, maar verslechterde situatie in het land

Naast de reguliere controles wordt ook een drone ingezet om te surveilleren en worden vervolgens bij verdachte bewegingen interventiepatrouilles uitgestuurd om te controleren.

De intentie is om uit te breiden met meer ‘drones’ op de grenzen. Voor de avonduren zijn er al mogelijkheden om door middel van nachtkijkers de patrouilles effectiever te laten geschieden. Met de toevoeging van de drone zijn de eerste successen geboekt.