fbpx

Gewapende- en veiligheidsdiensten alert na wapenvondst Nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse samenleving werd gisteren opgeschrikt met de berichtgeving over de aanhouding van verdachten die in het bezit waren van zware wapens in het westelijk gelegen district Nickerie.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie onderkent dat er veel illegale wapens in de samenleving zijn. “Het is geen ontwikkeling die wij voorstaan. De gewapende- en veiligheidsdiensten zijn alert”, zegt de bewindsman.

De minister accentueert dat uit onderzoek moet blijken hoe de wapens ingezet zouden worden.

“Wij vragen ons af wat dit is. Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie”, aldus de minister.

Het onderzoek zal antwoord moeten geven op alle vragen merkt de bewindsman op.

Het ministerie van Justitie en Politie is bezig om in samenwerking met het Kabinet van de President een duidelijke beleidslijn uit te zetten ten aanzien van vuurwapens.

“Wij hebben ook in voorbereiding, een periode waarbij mensen die illegale wapens hebben, opgeroepen zullen worden om deze in te leveren. Dit traject wordt besproken met het Openbaar Ministerie”, geeft de regeringsfunctionaris aan.

Guiliamo A.(36), Siglens L.(33), Lorenzo B.(19), Patrick B.(42), Glenn B.(42), Urwien W.(38), Ernesto B.(24) en Carlos A.(47) zijn allen aangehouden en in verzekering gesteld nadat er zware wapens bij hen werden aangetroffen.

Het vermoeden bestaat dat deze wapens, zijnde machinegeweren afkomstig zijn van de diefstal thuis bij de ex-president Desi Delano Bouterse.