Gevaarlijke situatie blijft voortduren bij noodbrug te Sandlanding

GFC NIEUWSREDACTIE – De situatie bij de brug nabij de weg naar de landbouwgronden te Sandlanding te Kabalebo, Suriname, is nog steeds niet onder controle.

De boomstammen die de noodbrug vormen staan in brand, waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan.

Als gevolg van deze ernstige situatie is de weg inmiddels gesloten voor verkeer, en de districtscommissaris doet nogmaals een dringend beroep op de gemeenschap om voorzichtig te zijn met brandgevaarlijke activiteiten. De aanhoudende extreme droogte maakt de situatie bijzonder gevaarlijk, met het risico op onverwachte branden.

OOK INTERESSANT
Oude vete eindigt in een inverzekeringstelling

Deze brand heeft niet alleen directe gevolgen voor de toegankelijkheid van de landbouwgronden, maar heeft ook geleid tot een potentieel rampzalige situatie voor de omliggende gemeenschappen. De rook en het vuur vormen een onmiddellijk gevaar voor de gezondheid en veiligheid van de bewoners in de buurt van Sandlanding.

Vanwege de dreiging die uitgaat van de brandende noodbrug, heeft de districtscommissaris besloten om de weg die leidt naar de landbouwgronden en Sandlanding volledig af te sluiten voor verkeer. Deze drastische maatregel is genomen om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen en verdere schade te voorkomen.

OOK INTERESSANT
Een vooruitblik op de Jaarrede van president Santokhi

De districtscommissaris doet nogmaals een dringend beroep op de gemeenschap om uiterst voorzichtig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor hun handelingen. Het is van groot belang dat er geen brandgevaarlijke activiteiten worden ondernomen, gezien de uiterst droge omstandigheden in de regio. Zelfs kleine vonken kunnen zich snel verspreiden en onvoorspelbare branden veroorzaken, zoals bij de noodbrug het geval is.