Gestolen mobiele telefoon assistent arts achterhaald; heler heengezonden en verdachte voortvluchtig

Zwaailichten

GFC NIEUWSREDACTIE- Op maandag 7 augustus 2023 meldde W.A. (27) zich bij het politiebureau van ressort Centrum. Hij vertelde de politie dat hij op 5 augustus 2023 een mobiele telefoon had gekocht voor een lage prijs in SRD van een onbekende man.

Terwijl hij het toestel gebruikte, vond hij een video waarin dezelfde onbekende man te zien was. In deze virale video bezocht de man een polikliniek in Paramaribo en wist op slinkse wijze de mobiele telefoon te stelen van de 27-jarige assistent-arts J.A. Na het zien van deze video besloot W.A. het toestel bij de politie in te leveren.

Het incident in de video begon toen de onbekende man de arts vroeg of hij zijn telefoon mocht gebruiken om zijn opgenomen vrouw dringend te bellen. De arts bood eerst zijn diensttelefoon aan, maar de man stond erop de persoonlijke telefoon van de arts te gebruiken.

Zonder argwaan gaf de arts zijn telefoon, waarna de man ermee wegrende en in een klaarstaande auto stapte en wegreed. Na deze gebeurtenis werd de zaak overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Paramaribo.

Hoewel W.A. de telefoon had gekocht, werd hij als verdachte beschouwd vanwege heling. Na te zijn verhoord en de telefoon te hebben ingeleverd, werd hij vrijgelaten.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van zware aanrijding opgepakt na vluchtpoging

De politie is nog steeds op zoek naar de dief, die blijkbaar al bekend is bij hen en verdacht wordt van soortgelijke misdrijven.