fbpx

Gendercommissie VHP versterkt vrouwen met kennis over huiselijk geweld

GFC NIEUWSREDACTIE- De Gendercommissie van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in Suriname onder leiding van Krishna Mathoera heeft een discussieavond georganiseerd over huiselijk geweld.

De onderdelen die aan de orde kwamen, zijn huiselijk geweld, maatschappelijke gevolgen en structurele oplossingsmodellen. Het doel hiervan was om een ieder, vooral de vrouwen, te versterken met kennis over het onderwerp.

Mathoera heeft tijdens haar openingstoespraak aangegeven dat de doelen van de commissie gebaseerd zijn op het vergoten van de participatie van voornamelijk vrouwen in de politiek en te streven naar genderevenwicht binnen de politiek en de samenleving.

Deze doelen worden nagestreefd door vrouwen de nodige kennis en vaardigheden aan te reiken. Ook is het de bedoeling om de inspraak van vrouwen in samenleving te bevorderen en te stimuleren.

De inleiders voor de avond waren Shurley Seetal-Lalloesingh (Stichting Huiselijk Geweld), Sila Kisoensingh (Neuropsycholoog Kliniek Kiros) en Norville Plet-Burleson (voorzitter Vereniging Sociaal Werkers Suriname).

OOK INTERESSANT
Stichting Platform Frambo Nederland en NPS doneren aan het SVZ

Na de presentaties hadden de participanten de gelegenheid om vragen te stellen. Zaken zoals wat wordt gerekend tot huiselijk geweld, wat is een gezonde relatie, situaties overwinnen, zelfbeeld versterken en kort- en lang termijn oplossingsmodellen voor huiselijk geweld kwamen aan de orde.

Bij de slotopmerkingen die gemaakt waren door Riad Nurmohammed en Rishma Kuldipsingh hebben zij de nadruk gelegd op hoe belangrijk bewustwording is. Ook hebben zij de participanten bemoedigd om zich te blijven informeren over maatschappelijke onderwerpen en sociale vraagstukken.

De lezing is de start van een reeks van activiteiten die gepland staan voor dit jaar.