fbpx

Vluchtende autodief neergeschoten door politie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man die een auto had gestolen en op de vlucht sloeg bij het zien van de politie, werd neergeschoten door de wetsdienaren.

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben maandagavond de 36-jarige verdachte S.H. en de 47-jarige vrouw S.O. aan de Libanonweg opgespoord en aangehouden.

De 30-jarige benadeelde J.M. deed zondagmorgen aangifte op het politiebureau Santo Boma voor diefstal van zijn zwart gelakt voertuig. De man verklaarde dat zijn voertuig dat niet afgesloten was met de contactsleutel voor zijn woning stond geparkeerd. In de vroege ochtend van 13 op 14 maart werd de auto gestolen.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden die met ondersteuning van RBTP na verkregen en uitgewerkte informatie de vermoedelijke woonplaats van de verdachten aandeden.

BEKIJK OOK
Gemengd team Regio Oost houdt broers aan te Meerzorg

Bij het zien van de politie maakte S.H. zich uit de voeten. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht op hem te schieten.

De verdachte liep schotverwondingen op aan zijn linker onder- en rechterbovenbeen en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen.

S.H. is in verzekering gesteld, terwijl de 47-jarige vrouw na verhoor is heengezonden.

Het gestolen voertuig werd eveneens op de locatie achterhaald en in beslag genomen. Deze stond aan de achterzijde van de woning en was afgedekt met een deken en vervolgens bedekt met betonnen platen.

BEKIJK OOK: Verkeersduivels brengen eigen leven en dat van anderen onnodig in gevaar