Geen spanning in regeercoalitie, leden moeten wel op hun woordkeuze letten

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams volk heeft het recht om vragen te stellen over mogelijke spanningen binnen de coalitie, zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi.

Jogi reageert op vragen over een mogelijke spanning tussen vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Armand Achaibersingh van Financiën en Planning.

De politicus is van mening dat er nog nooit eerder in de geschiedenis van de Surinaamse politiek zoveel vrijheid bestond om elkaars meningen te uiten.

“Het volk heeft nooit zoveel vrijheid van praten gezien binnen een regering. Wat er vandaag aan de hand is, is niets anders dan dat mensen de vrijheid hebben om te praten. En dat er niet een president is die erbij staat die je zegt wat je moet zeggen en dat je als coalitiepartner je mond moet dichthouden”, onderstreept Jogi.

OOK INTERESSANT
Amerikaanse media interviewen Santokhi over investeringsmogelijkheden in Suriname

Hij verwijst naar het moment waarbij ex-president Desi Bouterse enkele jaren geleden in Nickerie de opmerking deed dat zijn coalitiepartners geen visie hebben. Volgens Jogi is president Chandrikapersad Santokhi uit ander houis gesneden.

“Mensen mogen praten en hun mening geven, maar natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de mensen die hun mening geven om te letten op de wijze waarop zij dat doen. Jogi zegt dat de regering ondeelbaar is. Er is niets mis met de vicepresident en het staatshoofd en ze geven goed leiding aan het regeerteam.

Reshma Mangre, die ook deel uitmaakt van de coalitie als lid van de VHP, zegt dat eenieder verantwoordelijk is voor wat die zegt en doet. Ze stelt dat de oproep om in eenheid het land te leiden tot uiting moet komen. “Wanneer wij een coalitie zijn, moeten wij de spelregels kennen. We kunnen van mening verschillen, maar als er iets is tussen de ABOP en de VHP, moet er een platform zijn waarbij we het kunnen uitpraten. We moeten het niet in de media uitvechten.”

OOK INTERESSANT
Suriname's toekomst onder president Brunswijk belooft welzijnsboost

Mangre vindt wel dat zaken intern moeten worden opgelost, omdat de samenleving een ander beeld krijgt coalitiepartner zaken uitvechten in de media.

Ze is ook van mening dat alle neuzen in één richting moeten wijzen als partijen het land goed willen besturen en het vertrouwen bij het volk willen blijven behouden.