Geen pokkenuitbraak in Cellenhuis Nieuwe Haven Suriname, wel enkele besmette gevallen

GFC NIEUWSREDACTIE – Politiewoordvoerder in Suriname, Milton Kensmil, heeft verklaard dat er geen sprake is van een pokkenuitbraak in het cellenhuis Nieuwe Haven.

Hij gaf toe dat er enkele arrestanten waren besmet, maar benadrukte dat de situatie nu onder controle is en dat het dagelijks leven in het cellenhuis ongestoord doorgaat.

Pokken is een zeer besmettelijke ziekte, maar de leiding van het cellenhuis heeft snel maatregelen getroffen om verdere verspreiding te voorkomen. Buitenstaanders lopen geen gevaar.

Volgens Kensmil zijn er in de afgelopen weken enkele gevallen van pokken vastgesteld bij arrestanten in het cellenhuis Nieuwe Haven. Deze ontdekking leidde tot bezorgdheid bij zowel het gevangenispersoneel als de gemeenschap buiten het cellenhuis. Het virus dat pokken veroorzaakt, kan zich snel verspreiden, en daarom waren onmiddellijke stappen noodzakelijk.

OOK INTERESSANT
Analyse opiniepeiling DTV-EXPRESS

De leiding van het cellenhuis heeft onmiddellijk ingegrepen door de geïnfecteerde arrestanten te isoleren en medische zorg te verlenen.

Er zijn quarantainemaatregelen genomen om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het cellenhuis heeft ook de hygiënische maatregelen geïntensiveerd en ervoor gezorgd dat al het personeel en andere arrestanten worden gescreend op symptomen van pokken.

OOK INTERESSANT
Tiener (17) zonder rijbewijs belandt in goot met zwangere vriendin

Kensmil benadrukte dat de situatie in het cellenhuis nu onder controle is en dat er gedurende ten minste een week geen nieuwe gevallen van pokken zijn gemeld.

Hij verklaarde ook dat er geen reden is tot bezorgdheid voor mensen buiten het cellenhuis, aangezien de genomen maatregelen effectief zijn gebleken in het voorkomen van verdere verspreiding van de ziekte.