fbpx

Geen minderjarige kinderen aangetroffen in bordelen op goudvelden Langatabiki

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) hebben zaterdag voor oriëntatiewerkzaamheden het Tumatugebied te Langatabiki aangedaan.

Deze oriëntatiewerkzaamheden vloeien voort uit het zero-tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft
afgekondigd.

De leden van TIP werden bijgestaan door politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Oost (RBTMO), die de detacheringspost te Sneisi Kondre bemannen.

Onder begeleiding van deze speciale eenheid konden enkele goudvelden worden aangedaan, waar er naderhand geen cabaret en of bordelen aanwezig bleken te zijn.

Het zogenaamde centrumplek alwaar er wel een aantal van deze cabarets zijn aangetroffen, werden gecontroleerd. De cabarethouders werden ingelicht over de werkzaamheden van TIP, waarbij zij erop werden gewezen geen minderjarigen in hun tenten te accommoderen en ook geen vrouwen onder dwang in hun bordelen vast te houden.

BEKIJK OOK
Albina Centrum krijgt schoonmaakbeurt

Ter controle werden de cabaret ruimtes door de eigenaren voor de politie opengedaan. De vrouwen die zich ter plaatsen bevonden bleken middels het tonen van hun identiteitskaart boven de wettelijke gestelde leeftijd van de wet op mensenhandel te zijn.

Deze oriëntatiewerkzaamheden zullen in de verschillende districten worden voortgezet.