Gavin Kensmil visitekaart voor Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Gavin Kensmil, een Surinaamse basketballer in de Verenigde Staten van Amerika (VS), heeft een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Hij werd daarbij ondersteund door zijn trotse moeder July Saba.

Kensmil wil met dit bezoek een stap zetten in de richting van meer erkenning, waardering en bekendheid voor hem en in het verlengde daarvan alle Surinaamse sporttalenten.

Voor beide partijen was het een welkome kennismaking. Brunswijk, zelf sportman, heeft altijd bijzondere waardering voor de vele Surinaamse sportmannen en – vrouwen, zeker als die op internationaal niveau Suriname uitdragen.

Kensmil heeft tot nu toe een indrukwekkende basketbalcarrière en vele awards op zijn naam staan.

Na zijn vertrek uit Suriname op 16-jarige leeftijd heeft hij kort in Spanje gespeeld waarna hij vanaf 2019 in de VS op hoger niveau verder is gegaan.

Op het moment speelt hij voor de Stephen F. Austin University (SFA) in de staat Texas. Deze heeft één van de betere basketbalprogramma’s in heel Amerika.

Brunswijk is enorm trots op de prestaties van Kensmil. Hij spreekt van een positieve visitekaart voor Suriname die Kensmil tot op dit punt zeker is.

Volgens de vp moet Kensmil ook een kennismakingsbezoek brengen aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

OOK INTERESSANT
Boot gestolen bij 64-jarige seniorenburger in ressort Leiding