fbpx

Franse bolletjesslikker aangehouden bij Stolkersijver

GFC NIEUWSREDACTIE- De 26-jarige Fransman Jean M. is in de middag van 21 december omstreeks 14.00 uur door de politie bij de controlepost van Stolkersijver in Suriname aangehouden, waarna hij werd overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

De wetsdienaren die bezig waren met controlewerkzaamheden hielden Jean die op weg was naar de Franse kant staande.

De Fransman kon ter verificatie van zijn persoonsgegevens geen persoonlijke documenten overleggen aan de dienstdoende politieambtenaren.

Jean die zich vanaf dat moment zenuwachtig gedroeg, gaf de politie eerlijk te kennen dat hij cocaïne bolletjes had geslikt, aangezien hij in geldnood verkeerde.

BEKIJK OOK
Suriname Business Forum maakt zich sterk voor kansrijk ondernemersklimaat

Naar zeggen van de drugverdachte kwam hij vanuit de Franse kant naar Suriname en vertoefde enige tijd op een woonadres in het ressort Munder. Vanuit dat adres poogde hij voor een zekere L.R. die ook een Fransman is de drug te smokkelen naar Frans-Guyana.

De drugverdachte heeft inmiddels 42 cocaïnebolletjes met een totaalgewicht van 380 gram uit zijn lichaam uitgescheiden. Het is niet uitgesloten dat Jean meerdere bolletjes uit het lichaam zal afscheiden.

Jean is ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen hangende het onderzoek in verzekering gesteld.