Frans-Guyanese Gendarmerie en KPS verdiepen samenwerking

GFC NIEUWSREDACTIE- Een delegatie van de Gendarmerie onder leiding van generaal Bras, commandant van de gendarmerie in Frans-Guyana, heeft de afgelopen week een uitwisselingswerkbezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS).

Dit werkbezoek is een follow-up van een eerder bezoek welke de minister van Justitie en Politie meneer Kenneth Amoksi en de korpschef hoofdcommissaris van politie Roberto Prade van het KPS eerder dit jaar brachten aan Frans-Guyana.

Het doel was voornamelijk het voortborduren op de tijdens het bezoek van de minister en de korpschef gemaakte afspraken, alsook het uitdiepen van de samenwerking.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als je binnenkort komt te overlijden door het C- virus is dat je eigen schuld

Tijdens dit bezoek werden verschillende presentaties gehouden. De Hoofdinspecteur van politie E. Hunte, hoofd van de afdeling korpsstaf hield onder andere een korte presentatie over het Korps.

De directeur operationele diensten KPS, vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname (KBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) waren ook aanwezig.

Verder deed de delegatie enkele afdelingen, zoals het Arrestatie Team (AT), het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), de Forensische Opsporing (FO) en de Politie Academie aan.

Het werkbezoek is afgesloten met werkafspraken en biedt uitzicht op een mooie samenwerking.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten