Forensische Opsporing en politie van Munder onderzoeken fatale woningbrand

GFC NIEUWSREDACTIE- De afdeling Forensische Opsporing en de politie van Munder in Suriname zijn belast met het onderzoek van de fatale woningbrand op 1 januari.

De 62-jarige grootmoeder Sonja Badal en haar drie kleinkinderen, Jotha (15), Sonja (10) en Bhartie (8) allen Parbhoe zijn vanochtend in een woning aan de Mariestraat omgekomen door brand.

De politie van Munder kreeg omstreeks 04.00 uur in de ochtend van het Command Center een melding van een woningbrand op het voormeld adres. Bij aankomst van de politie was de brandweer reeds ter plaatse bezig met bluswerkzaamheden. De bovenverdieping van de woning was reeds afgebrand, meldt de politie in een bericht.

Van omstanders kregen de wetsdienaren te horen dat er mensen in de woning waren, aangezien zij slachtoffers hoorden gillen van pijn. Na de blussingswerkzaamheden van de brandweer, troffen zij daadwerkelijk de vier verkoolde lichamen van de grootmoeder en haar drie kleinkinderen in de boven verdieping van de woning aan.

De zoon van Sonja tevens vader van de drie kinderen, de 35-jarige K.P. was ten tijde van de woningbrand op het werk. Hij werd door een buurtbewoner hiervan in kennis gesteld, waarna hij heel gauw ter plaatse was.

De oorzaak van de woningbrand is vooralsnog niet bekend.

De woning die op het elektriciteitsnet was aangesloten, was niet tegen brand verzekerd.

De 4 verkoolde lichamen zijn door de politie voor obductie in beslag genomen.