Financiën en Planning gaat ruim half miljoen USD beschikbaar stellen voor uitvoering tweede NRA

Dollars

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Financiën en Planning van Suriname gaat ruim een half miljoen USD beschikbaar stellen voor uitvoering tweede Nationale Risico Analyse (NRA).

In de afgelopen dagen zijn in de media berichten verschenen die betrekking hadden op de stappen die Suriname dient te nemen in het treffen van maatregelen om ernstige gevolgen voor blacklisting te voorkomen.

Tot die maatregelen behoren onder andere het tot stand brengen van wetgeving en de versterking van het functioneren van diensten en instituten in de rechtshandhaving keten en op de gebieden van toezicht door de Centrale Bank op de financiële instellingen, het toezicht door FIU op de niet financiële dienstensector alsook het toezicht door de Gamingboard op de kansspelen.

OOK INTERESSANT
Amerikaanse politieagent bij stoplicht doodgeschoten vroeg vriendin dagen eerder ten huwelijk

Een even belangrijke actie betreft de uitvoering van de tweede NRA om het dreigingsbeeld van money laundering en terrorisme financiering scherper te krijgen in verband met het implementeren van een samenhangend pakket van maatregelen om de dreigingen tegen te gaan.

Voor deze tweede NRA heeft de regering het internationaal opererend expert team van Kroll AML Divisie gecontracteerd om ons land de nodige technische assistentie te verlenen.

OOK INTERESSANT
Pitbull die baby doodbeet afgemaakt

Het Kroll team is bereid aangevangen met haar werkzaamheden tezamen met een team van actoren uit de publieke sector en zullen eveneens met actoren uit de private sector binnenkort sessies worden gehouden.

Voor de financiering van het tweede NRA-project treft de regering de nodige voorzieningen voor een vlot verloop van de activiteiten die zullen moeten resulteren in het uitbrengen van het NRA-rapport in het tweede kwartaal van 2024.