fbpx

Facebook probeert te ontsnappen aan doodsspiraal aandelen, verliest massaal gebruikers

GFC NIEUWSREDACTIE- Een jaar geleden, voordat Facebook Meta werd, had het sociale mediabedrijf een marktkapitalisatie van US$ 1 biljoen en maakte het bedrijf deel uit van een handvol Amerikaanse technologiereuzen.

Vandaag ziet het uitzicht er heel anders uit. Meta heeft sinds de piek in september 2021 ongeveer tweederde van zijn waarde verloren.

Het aandeel wordt op het laagste niveau sinds januari 2019 verhandeld en staat op het punt zijn derde opeenvolgende kwartaal van dubbelcijferige procentuele verliezen af te sluiten.

In 2022 verlieten veel meer gebruikers het schip en verminderen adverteerders hun uitgaven en meldt Meta hierdoor zijn tweede opeenvolgende daling van de kwartaalomzet.

BEKIJK OOK
5,4 miljoen gestolen gegevens van Twitter-gebruikers online gelekt

Rekruteren is een opkomende uitdaging, vooral omdat oprichter en CEO Mark Zuckerberg veel van zijn tijd besteedt aan het bekeren van het metaversum, wat misschien de toekomst van het bedrijf is, maar vrijwel geen van zijn inkomsten op korte termijn vertegenwoordigt en miljarden dollars per jaar kost om te bouwen.

Zuckerberg hoopt dat binnen het volgende decennium het metaversum “een miljard mensen zal bereiken” en “honderden miljarden dollars aan digitale handel zal hosten”.