fbpx

EZ-minister vraagt oliemaatschappijen begrip: Regering werkt aan gebalanceerd prijsmodel benzineprijs

GFC NIEUWSREDACTIE- De oliemaatschappijen in Suriname zijn niet meer van plan om de subsidie op brandstof voor te schieten aan de staat.

Oliemaatschappijen SOL en Rubis hadden de regering een ultimatum gesteld tot 5 december om de achterstallige schuld, die ruim SRD 150 miljoen bedraagt, te betalen. OOj werd gevraagd om de pompprijzen aan te passen.

Minster Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, heeft met de directies van de oliemaatschappijen gesproken.

Ze vroeg hierbij om de regering de ruimte te geven om met een gebalanceerd model te komen zodat de gemiddelde huishoudens in staat zijn om transport te kunnen blijven gebruiken.

BEKIJK OOK
Regering wil brandstofsubsidie voorzichtig afbouwen

Vanaf maandag zijn diverse pompen, voornamelijk van SOL gesloten. Roy Boedhoe van Roy Boedhoe Enterprise (RBE) garandeert wel dat landelijk al zijn servicestations normaal openblijven.

Alle RBE-pompstations zijn volledig bevoorraad en is er genoeg diesel en gasoline beschikbaar ivoor de samenleving. Er is dus geen reden voor paniek of om brandstof te hamsteren.