fbpx

EZ-minister: importeur van Nutrilon creëert schaarste

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, in Suriname is er niet over te spreken dat er op dit moment een schaarste is aan babymelk Nutrilon.

Als de importeur van Nutrilon een schaarste creëert dan is dat een economisch delict, zegt de bewindsvrouw.

Vanwege een dispuut tussen Nutrisur en het ministerie is er momenteel een schaarste aan Nutrilon babymelk.

Nutrisur heeft het ministerie verzocht om de prijzen af te stemmen op de huidige koers, maar het ministerie heeft een prijzenlijst gepubliceerd die gebaseerd is op een koers van 25.51.

Nutrisur is van mening dat de voeding duurder is geïmporteerd dan de prijs die EZ hanteert voor een blik Nutrilon babyvoeding.

Minister Kuldipsingh wijst er echter op dat zij het volk moet beschermen tegen prijsopdrijving. “Laten wij duidelijk zijn. De Nutrilon is gekocht voor een koers van 25, dan moet u dat voor een koers van 25 verkopen. Maar u wilt het voor een koers van 29 verkopen. Ik moet het volk beschermen.”

BEKIJK OOK
Nieuw bordspel PASI speciaal voor alle kinderen van Suriname

Volgens de minister maken winkeliers onterecht woekerwinsten. “Als men kan aantonen dat men het product voor een koers van 29 heeft opgekocht, wil ik wel meewerken.”

Het bedrijf heeft volgens de minister in een brief te kennen gegeven een tekort te hebben aan valuta. Er is meteen contact gemaakt met het ministerie van Financiën, zodat er dollars beschikbaar konden worden gesteld.

“Dit is een economisch delict, omdat men een schaarste creëert. Omdat men de babymelk niet kan verkopen voor een koers van 29 gaat men de producten opslaan en een schaarste creëren. Dit is een economisch delict en dwingt men mij om op te treden,” aldus de minister.