EZ evalueert controlewerkzaamheden in stad en districten

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname heeft in de periode juli-augustus controlewerkzaamheden verricht in de districten Paramaribo, Commewijne, Wanica, Para en Marowijne.

Uit de evaluatie is gebleken dat bij de prijsopname in Paramaribo de prijzen van 6 producten lager waren dan de door het ministerie van EZ vastgestelde prijzen.

Zo lag het percentage in Paramaribo tussen de 0.02%-12.99%, terwijl het percentage van 12 producten bij Wanica en Para lag tussen 0.10%-23.76%.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afluisteren privégesprekken Surinaamse politici en criminelen gaande, corrupte figuren zijn gewaarschuwd

Ten aanzien van babyvoeding in blik van het merk Lactogen 3 (350gr) waren de opgenomen prijzen in de districten in evenwicht met de vastgestelde prijs.

In de maand augustus hebben medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) geconstateerd dat in de districten Paramaribo, Commewijne en Marowijne 20 producten afkomstig uit de lijst basis- en strategische lager afgeprijsd waren dan de door EZ vastgestelde prijzen.

In Paramaribo en Commewijne waren 34 producten hoger geprijsd, dan de richtprijzen en wel met een percentage welk lag tussen 0.03%-10.89% en in Marowijne lag dat tussen 0.55%-91.53%.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten