fbpx

EZ en IDB werken samen aan efficiënte processen vergunningsaanvragen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het directoraat Technologische Innovatie (TI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname is een technische samenwerking aangegaan met de Compete Caribbean Partnership facility (CCPF) van de Inter-American Development Bank (IDB).

Deze samenwerking vindt plaats binnen het kader van het project “ Leveraging Digital Technology to Improve the Business Enviroment in Suriname.’’

Het Directoraat Technologische Innovatie is belast met de coördinatie en monitoring van dit project dat voortvloeit uit een schenking van CCPF/IDB.

BEKIJK OOK
e-Governance Academy of Estonia zal CBB ondersteunen bij digitalisering registratieprocessen

Het doel van deze technische samenwerking is het verbeteren van de effectiviteit, efficiëntie en toegankelijkheid van processen voor het aanvragen en verlengen van vergunningsaanvragen in Suriname.

Middels een digitaal platform zal er meer transparantie geboden worden waarbij de aanvrager via dit platform de afhandeling van zijn aanvraag kan volgen.

Voorts zullen er ook mogelijkheden ontwikkeld worden om andere diensten van het Ministerie te versnellen en te automatiseren.