Ex-minister Hoefdraad nog niet op Interpol-lijst

GFC NIEUWSREDACTIE- Het proces tot plaatsing van de voortvluchtige ex-minister van Financiën Gilmore Hoefdraad op de Internationale opsporingslijst van Interpol is al geruime tijd gaande.

Het Interpol had nog wat extra vragen waarop Suriname een antwoord moest geven. Procureur-generaal Roy Bajnath Panday zegt dat Suriname daar inmiddels op geantwoord heeft.

Nu heeft Interpol laten weten dat zij de door Suriname verstrekte informatie heeft voorgelegd aan de Legal Commity. Dit orgaan is nu bezig om het verzoek van Suriname te beoordelen voor plaatsing op de Internationale opsporingslijst, zegt de pg in gesprek met ABC.

De rechtszaak tegen de ex-minister stond dinsdag op de rol van het Hof van Justitie. Het Hof moest een besluit nemen over de excepties die waren opgeworpen door de advocaten van Hoefdraad. Die zijn van mening dat de dagvaarding niet op de juiste manier was geschied.

De verweren zijn ongegrond verklaard door rechter Marrie Mettendaf. Op 4 februari vindt het requisitoir plaats in deze zaak.

Omdat het gaat om een gewezen politieke ambtsdrager, treedt Baidnath Panday in eigen persoon op als vervolgingsambtenaar van het Openbaar Ministerie.

Overige berichten