Ervaren piloot achter slot en grendel wegens verschijnen in dronken toestand voor vlucht

cockpit piloot vliegen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een ervaren Delta-piloot is gearresteerd omdat hij vermoedelijk dronken opdook voor een vlucht van Schotland naar New York City.

Passagiers waren al aan boord toen de vlucht DL209 op het laatste moment werd geannuleerd op vrijdag.

De arrestatie van de 61-jarige, ongenoemde piloot vond plaats op de luchthaven van Edinburgh, meldt nieuwssite Herald Scotsman.

De piloot is aangeklaagd onder de Britse ‘Railways and Transport Safety Act’ van 2003, die limieten stelt aan alcoholconsumptie voor bemanningsleden.

De wettelijke bloedalcohollimiet voor luchtvaartpersoneel is 20 milligram alcohol per 100 milliliter bloed. Voor bestuurders in Schotland is dit 50 milligram alcohol per 100 milliliter bloed.

“Delta bevestigt dat een van haar bemanningsleden vrijdagochtend in hechtenis is genomen op de luchthaven van Edinburgh,” zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij in een verklaring aan de media.

“Delta assisteert de autoriteiten bij hun voortdurende onderzoek. Delta’s vlucht van Edinburgh naar JFK (16 juni) is geannuleerd, en klanten worden opnieuw ondergebracht. We bieden onze excuses aan aan de klanten die getroffen zijn door deze annulering,” voegde de vertegenwoordiger toe.

Foto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
In Suriname lopen corruptieschandalen meestal met een sisser af