Schoon drinkwater voor huishoudens Wan Hati en Pikin Santi

GFC NIEUWSREDACTIE- De dorpen Wan Hati en Pikin Santi in het district Marowijne beschikken binnenkort over schoon drinkwater.

Op 1 april vond de oplevering plaats van de productiestations. Met de oplevering van deze productiestations heeft regering wederom getoond dat gezond drinkwater voor iedereen prioriteit geniet, haalt vicepresident Ronnie Brunswijk aan.

Voorlopig worden op strategische plekken in het dorp kranen geplaatst. De 500 huishoudens in Wan Hati zullen bij delen erfkranen krijgen.

De dorpsbewoners vinden de opening van de productiestations bijzonder omdat schoon drinkwater van enorm belang is en zorgt voor een beter leefgemak. Dit hebben de bewoners van de dorpen jarenlang moeten ontberen.

“Ik ben bijzonder blij te zijn met deze dag. Ik ben eerder als vicepresident geweest in het dorp om problemen aan te horen. Mijn boodschap aan de gehele gemeenschap is om te focussen op eigen verantwoordelijkheid en ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingen worden gekoesterd.”

Het aanleggen van schoon drinkwater in verschillende gebieden gaat door. Binnenkort zullen in meerdere gebieden drinkwatervoorzieningen worden opgeleverd.

Overige berichten