fbpx

Er komt geen politie-eenheid in pand ex-governor CBvS van Trikt

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Openbaar Ministerie (OM) spreekt berichten in de media tegen dat een politie-eenheid wordt gehuisvest in het zakenpand van de veroordeelde ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt.

De regering heeft in het vonnis tegen de gewezen bankpresident het Orion-gebouw aan de Brokopondolaan verbeurd verklaard.

Dit houdt in dat de staat verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud van dit pand. Als bewaarder is aangewezen de korpschef van de politie.

Na berichten over diefstal uit het pand heeft de korpschef besloten het gebouw te beveiligen, zegt het OM.

De advocaat van de gewezen governor heeft het OM intussen in een brief om opheldering gevraagd over deze kwestie.

Op 31 januari van dit jaar werd van Trikt veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar onder aftrek, een geldboete van SRD 500.000,- subsidiair zestien maanden hechtenis.

BEKIJK OOK
Suriname wil goede verkiezingsreputatie behouden

Zijn zakenpartner Ashween Angnoe van het accountantsbureau Orion, kreeg een celstraf van vier jaar opgelegd, een geldboete van SRD 150.000,- te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

Van Trikt moet euro 625.000,- terugbetalen, die hij wederrechtelijke had toegeëigend. Ook werden alle roerende- en onroerende goederen verbeurd verklaard.

Rechter Maytrie KuldipSingh achtte overtreding van de Wet op money laundering en Anticorruptiewet wettig en overtuigend bewezen.

Van Trikt zit bijkans twee jaar in voorarrest en heeft een strafkorting van een jaar gehad. Hij moet nog zeven jaar brommen.

Hij is in beroep tegen het vonnis. Het is nog niet duidelijk wanneer de hogerberoepszaak van start gaat.