Enkele reis van €299 vanuit Schiphol naar Curaçao zware klap voor toerismesector Suriname

corendon airbus a350

GFC NIEUWSREDACTIE- De toerismesector van Suriname krijgt deze winter te maken met zware concurrentie van Curaçao. Dit komt doordat vliegmaatschappij Corendon vanaf 3 november enkele reizen van Schiphol Amsterdam Airport naar Willemstad aanbiedt voor slechts €299.

Het bedrijf maakt gebruik van hun eigen gloednieuwe Airbus A350 toestel voor deze vluchten.

Uit een recent onderzoek van GFC Nieuws blijkt dat deze lage tarieven een significante impact kunnen hebben op de keuze van reizigers.

Curaçao, dat jaarlijks miljoenen euro’s aan toeristische inkomsten geniet, biedt diverse toeristische attracties en voordelen. Veel sectoren op het eiland profiteren van deze bruisende industrie.

Aan de andere kant krijgt Suriname kritiek vanwege het ontbreken van een effectief toerismebeleid, blijk uit reacties op de Facebookpagina van GFC.

Dit heeft geresulteerd in gemiste inkomsten. Vooral voor Surinaamse Nederlanders lijkt het Caribisch eiland nu een aantrekkelijker alternatief, gezien de prijsverschillen.

In december, een piekmaand voor reizen, biedt Corendon nog steeds de enkele reis naar Curaçao voor €299 aan.

OOK INTERESSANT
DNL- topman Mungra waarschuwt voor overhaaste verkoop domeingronden

Ter vergelijking, de kosten voor een enkele reis naar Paramaribo liggen rond de €780 in diezelfde periode. Een retourticket kan zelfs oplopen tot meer dan €1200 in december.

Suriname loopt op deze manier veel potentiële bezoekers mis aan zijn Caribische buur.

Volgens critici staat de Surinaamse toerismesector voor uitdagingen en moet het land zo snel als mogelijk aantrekkelijk gemaakt worden voor reizigers.

Foto: corendon.nl