fbpx

Elon Musk wil Twitter toch overnemen

GFC NIEUWSREDACTIE- Elon Musk wil alsnog Twitter overnemen voor de afgesproken prijs.

Dat schrijven zijn advocaten in een brief aan het bestuur van Twitter, die inmiddels is gepubliceerd door de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Eerder was het nieuws al door verschillende media op basis van bronnen gemeld.

In een reactie bevestigt Twitter het voorstel te hebben ontvangen en spreekt het – zoals het bedrijf vaak heeft gedaan de afgelopen maanden – de “intentie” uit om de deal voor de afgesproken prijs af te ronden.

Het nieuws werd iets na 18.00 uur Nederlandse tijd als eerste gemeld door persbureau Bloomberg, waarna het aandeel op de beurs omhoog schoot en de handel erin daarna kortstondig werd stilgelegd.

BEKIJK OOK
San Francisco zal de politie toestaan om robots in te zetten die doden

Wat opvalt is dat Musks overnamebod ongewijzigd blijft: 54,20 dollar per aandeel, oftewel 44 miljard dollar in totaal. Er werd juist rekening gehouden met het feit dat hij het bedrag achteraf te hoog vond vanwege de economisch onzekere situatie, waardoor het aandeel het ook slechter deed op de beurs.

Het bedrijf zegt dus nog niet akkoord te gaan met het nieuwe voorstel. Het is ook niet gezegd dat hiermee de rechtszaak, die over minder dan twee weken zou starten, van de baan is