fbpx

Elon Musk wil bedrijven op Twitter $ 1.000 per maand in rekening brengen om geverifieerde vinkjes te behouden

GFC NIEUWSREDACTIE- Elon Musk’s Twitter heeft geld nodig – en nu wil de megamiljardair dat bedrijven en merken maandelijks meer dan $ 1.000 betalen om geverifieerde vinkjes op zijn sociale netwerk te krijgen.

Twitter vraagt organisaties om $ 1.000 per maand te betalen, plus een extra $ 50 per maand voor elk aangesloten subaccount, om de gouden vinkjeverificatiebadges te behouden die het bedrijf in december introduceerde, ter vervanging van de blauwe vinkjes voor bedrijven, volgens sociale media-consultant Matt Navarra, die de details vrijdag tweette.

Bij het afsluiten van de overname van Twitter ter waarde van $ 44 miljard vergaarde Musk zo’n $ 12,5 miljard aan schulden en wil hij de abonnementsinkomsten opvoeren om aan die verplichtingen te voldoen (te midden van een vermindering van 80% van het personeelsbestand van Twitter).

Tal van adverteerders stopten hun uitgaven op Twitter in de nasleep van de chaotische overname van Musk eind oktober.

OOK INTERESSANT
‘The Wire’-ster Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

Vorige maand, in de hoop marketeers terug te winnen die het platform zijn ontvlucht, kondigde Twitter partnerschappen aan met twee leveranciers van merkveiligheidsanalyses, waarbij nieuwe tools werden beloofd om ervoor te zorgen dat aan advertenties grenzende tweets niet aanstootgevend zijn.

Ondertussen kondigde Musk vrijdag aan dat Twitter vanaf 3 februari advertentie-inkomsten zou gaan delen met makers voor “advertenties die in hun antwoordthreads verschijnen”.

Hij voegde eraan toe dat Twitter de inkomsten alleen zou verdelen met makers die zich abonneren op Twitter Blue, maar verder geen aanvullende details gaf over hoe het programma zou moeten werken, inclusief hoeveel gebruikers kunnen verwachten te worden betaald.